Bij WLB De Eenhoorn in Oostburg werken we samen met de gemeente Sluis en Dethon. Hier kunt u werken met kunststof en is er een montage- en inpakafdeling waar diverse producten worden gemonteerd en verpakt zoals chocolade en snoep.

a4

De werkzaamheden

  • inpakken;
  • montagewerkzaamheden zoals het monteren van schuttingen;
  • buigen en lijmen van kunststoffen;
  • machinale bewerkingen van kunststoffen;
  • monteren van displays en winkelinrichting;
  • rondleidingen op het werkleerbedrijf geven.
foto 3

De begeleiding

Bij het werkleerbedrijf werken werkbegeleiders. Zij begeleiden u bij uw werkzaamheden, zorgen er samen met u voor dat het werkleerbedrijf een beschutte werkplek is en dat u kunt groeien en ontwikkelen in taken en verantwoordelijkheden.

foto 2

De voorwaarden

Om bij WLB De Eenhoorn te kunnen werken, heeft u een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld van uw behandelaar van Emergis of van een externe verwijzer zoals het UWV, de Sociale Dienst, WMO-loket of een re-integratiebureau.

WLB De Eenhoorn is een algemene voorziening. Er is geen WMO-beschikking nodig voor de inwoners van de gemeente Sluis. Komt u vanuit een andere gemeente met een WMO-indicatie bij ons werken, dan betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen of uitkering. De excacte hoogte kunt u bepalen via het CAK. Op de website CAK vindt u meer informatie.

foto 1

De verdiensten

U krijgt een financiële vergoeding van één euro per uur en indien van toepassing worden uw reiskosten vergoed. Er is gratis koffie, thee, soep en fruit én u krijgt een onkostenvergoeding voor de lunch.