Werken Werkt!

WLB Zeeland heeft jarenlange ervaring met arbeidsrehabilitatie. Dagelijks zien we dat werken bijdraagt aan het persoonlijk en maatschappelijk herstel van mensen. Mensen kunnen terecht bij het Werkleerbedrijf voor wie het volgen van een opleiding en het vinden van een baan niet vanzelfsprekend is. Soms krijg je in je leven te maken met gebeurtenissen, ziekte of andere moeilijkheden waardoor leren en werken niet de aandacht krijgt.
De resultaten van werk en dagbesteding vertalen zich voor onze medewerkers over het algemeen op drie gebieden:

  • verbetering van gezondheid
  • verbetering structuur (dag – en nachtritme)
  • verbetering van sociale relaties

Door werken, leren en groeien in taken en verantwoordelijkheden kun je opbloeien en werken aan herstel van je gezondheid, vaardigheden en contacten. Er weer toe doen, erbij horen, het verkrijgen van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Belangrijk uitgangspunt is dat we met jou kijken naar wat je leuk vindt en goed kunt. De werkleerbedrijven zijn gevestigd op verschillende plekken in Zeeland. Bij Locaties zie je een overzicht van alle bedrijven. De opzet van de werkleerbedrijven is overal hetzelfde maar elk bedrijf heeft z’n eigen karakter waardoor je kunt kiezen voor het bedrijf dat het beste bij jou past.

Ik voel me belangrijk omdat ik steeds meer taken en verantwoordelijkheden krijg – medewerker WLB Zeeland

Om bij een van de werkleerbedrijven te kunnen werken, is er een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld van een behandelaar of van een externe verwijzer zoals het UWV, een beschikking van het WMO-loket of een re-integratiebureau. Tot slot zijn er mogelijkheden voor bedrijven die een re-integratie traject willen inkopen voor een medewerker. Kom eens langs op een van de locaties of bel voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding en kennismakingsgesprek. De koffie staat voor je klaar!